crumble z owocami

 

Składniki:

  • 5 śliwek
  • 1 banan
  • 1 jabłko
  • sok z ćwiartki cytryny

Kruszonka

  • 200 g mąki
  • 115 g cukru
  • 100 g masła

 

Przygotowanie:

Danie jest błyskawiczne w przygotowaniu. Świetnie nadaję się gdy zaskoczą nas niezapowiedziani goście. Gdy spróbują crumble już nigdy nie będą zapowiadać swoich wizyt 🙂

A wracając do meritum, myjemy owoce do crumble i kroimy dość drobno,  wrzucamy je do żaroodpornych miseczek i kropimy sokiem z cytryny. Jeśli lubimy słodkie słodkości można posypać owoce cukrem pudrem.

Przygotowanie kruszonki również jest bardzo proste, łączymy wszystkie składniki i ucieramy. Posypujemy kruszonką owoce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 15 – 20 minut.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *