Grzanki ze szpinakiem i mozzarellą

Im prościej tym lepiej:) Ta prawda obowiązuje w kuchni gdy chcemy zrobić coś na szybko! Grzanki z mozzarellą i szpinakiem to moje śniadaniowe TOP 3 ! Zdrowe i sycące, warto je zjeść gdy przed nami dzień pełen wyzwań , na pewno  dodadzą nam energii na długie godziny:)
grzanki-ze-szpinakiem-i-mozzarella-5 Składniki dla 1 osoby:

  • 2 kromki białego chleba
  • 250 g młodego szpinaku
  • 1 kulka sera mozzarella
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

grzanki-ze-szpinakiem-i-mozzarella-3 Przygotowanie:

  1. Młody szpinak myjemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią szpinak, solimy i dusimy 2 minutki. po tym czasie dodajemy czosnek i dusimy razem z czosnkiem jeszcze minutkę.
  2. Szpinak przesuwamy na jedna stronę patelni, na połówce patelni  razem ze szpinakiem smażymy mozzarelle do momentu aż się rozpuści. Szpinak i mozzarellę pieprzymy.
  3. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło i smażymy chleb z dwóch stron aż będzie rumiany.
  4. Grzanki podajemy ze szpinakiem i rozpuszczoną mozzarellą.

grzanki-ze-szpinakiem-i-mozzarella-7grzanki-ze-szpinakiem-i-mozzarella-1

11 Responses to Grzanki ze szpinakiem i mozzarellą

  1. Niebo w gębie 😉 Zapraszam do udziału w akcji (nie) nudna kanapka… Przepis bardzo apetyczny 😉

  2. takich grzanek jeszcze nie widziałam, nie jadłam! muszą pysznie smakować 🙂

  3. Mozzarella jest przepyszna, Uwielbiam sery, a wersja ciepłej grzanki ze szpinakiem i serem mnie onieśmiela 😀 W szczególności, że to bardzo prosty i szybki przepis w wykonaniu. 😉

  4. Grzechem by było chyba nie spróbować takiej grzanki po przeczytaniu tego wpisu 🙂 Ja już wiem co będzie dziś na kolację.

  5. Zrobiłam to wczoraj na kolację i było przepyszne. Polecam!

  6. Nie ma co, idę robić grzanki 🙂

  7. Takich stron nie powinno się oglądać w nocy 🙂 Kombinacja kolorów wygląda świetnie.

  8. Bardzo spoko przepis aż sam sobie zrobiłem w ostatni weekend ale na kolację i było bardzo smaczne. Fakt jednak jest że dla mnie dalej grzanki klasyczne czyli mozarella + pomidor są lepsze ale to jest kwestia gustu.

  9. Wygląd niczego sobie, a jutro testuje smak:)

  10. Smaczny blog z pięknymi zdjęciami! Dodaję do zakładek i będę regularnie zaglądał. A co do szpinaku to jest mój super foods TOP 5 więc na pewno wypróbuję ten przepis 🙂

  11. Bardzo gorące pozdrowienia i dzięki za tekst – super się go czyta

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *