Kanapki z krewetkami i szpinakiem

Lubię drugie śniadania i muszę się przyznać , że rzadko jem pierwsze. Wiem to podstawowy grzech w odżywianiu, staram ,się jednak by drugie śniadanie , było pożywne oraz zdrowe, by jakoś  zrekompensować sobie brak pierwszego . Co myślicie o kanapce z krewetkami? Można ją zapakować do pracy, na uczelnię czy na piknik, pycha:)

Kanapki-z-krewetkami-i-szpinakiem-8

 

Składniki:

  • 2 ulubione bułeczki
  • ok 10-12 krewetek gotowanych
  • 2 garście świeżego, młodego szpinaku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • masło do posmarowania kanapek

Kanapki-z-krewetkami-i-szpinakiem-3

Przygotowanie:

  1.  Krewetki przelewamy wrzątkiem i obieramy ze skorupek.
  2. Do oliwy z oliwek dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz, sos mieszamy.
  3. Młody szpinak dokładnie myjemy.
  4. Bułeczki smarujemy masłem, układamy na nich szpinak , obrane krewetki i kawałki pomidorków, polewamy sosem z oliwy i czosnku.

Kanapki-z-krewetkami-i-szpinakiem-4

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *