Czas na drugie śniadanie:)
Składniki:
- 200 g serka śmietankowego do smarowania
- 50 g sera gorgonzola
- 50 g kiełków rzodkiewki
- łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz kolorowy
- 2 kromki chleba
Przygotowanie:
W tej potrawie ważne jest by wybrać dobrej jakości produkty.
Do serka śmietankowego dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego, sól i pieprz, mieszamy dokładnie. Myjemy kiełki, odcedzamy, nie mogą być mokre i wrzucamy je do serka. Kiełki mieszamy z serkiem, delikatnie, żeby się nie połamały.
Kroimy gorgonzolę i układamy na wierzchu serka. Ta pasta świetnie nadaje się na drugie śniadanie lub jako przekąska w trakcie przyjęcia. Polecam ją wszystkim serolubom:)
Comments
bardzo apetyczna kanapka, chętnie bym taką przyjęła na śniadanie:)))
ten przepis idealnie pasuje do mojego konkursu śniadaniowego. szczegóły na http://nietylkopasta.pl