sałatka z roszponką i granatem

Skladniki dla 4 osób:

  • 300 g roszponki
  • 3 pomidory
  • 1 ogórek
  • 2 serki mozarella
  • 1/2 owocu granata
  • 300 ml jogurtu greckiego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

To bardzo lekka sałatka, świetna na drugie śniadanie, lub kolację dla tych którzy dbają o linię. Granat dodaje jej egzotycznego smaku, urozmaica jej zieleń.

Roszponkę myjemy bardzo dokładnie, podobnie resztę warzyw.Wrzucamy roszponkę do miski, dodajemy pokrojone pomidorki i ogórki. Przygotowujemy sos, aby był dietetyczny używam tylko jogurtu greckiego naturalnego , który solę i pieprzę. Polewamy sosem warzywa, na sos wrzucamy pokrojony w kosteczkę ser mozzarella na sam koniec dodajemy granat. Granat należy przekroić i wyciągnąć łyżeczką miąższ.

Sałatka jest nie tylko smaczna ale i piękna.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *