Czasem trzeba upiec coś na szybko, ostatnio jestem zabiegana. Już sama nie wiem czy to natłok obowiązków, czy brak dobrej organizacji. Dobrze, że istnieją szybkie przepisy, czasem ratują życie:)
Składniki:
- 100 g miękkiego masła
- 75 g cukru
- 2 jajka
- 180 g mąki
- 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki mleka
- 5 dużych łyżek miodu
- 60 g migdałów
- 2 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
- Do miski wrzucamy miękkie masło, cukier, mąkę oraz proszek do pieczenia, a także dodajemy jajka mleko i miód. Wszystko mieszamy mikserem około 1 minuty. Składniki powinny dobrze się połączyć.
- Niewielką foremkę ok 20 cm, smarujemy masłem. Ciasto wlewamy do formy i posypujemy płatkami migdałów.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40-50 minut, przed wyciągnięciem sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
- Po upieczeniu ciasto pozostawiamy do ostygnięcia a następnie posypujemy cukrem pudrem.
Comments
urocze serduszko 🙂
Wspaniałe serduszko 😀