Tort brownies z masą budyniową i sto lat dla M

Tort brownies z masą budyniową, to wszystko co mój M lubi najbardziej. Z okazji urodzin, dużo miłości , powodów do radości i uśmiechu i dużo cierpliwości dla mnie , plis:)

tort-brownies-z-masa-budyniowa-4

Składniki:

  • 2 1/2 tabliczki czekolady
  • 2 kostki masła
  • 1 szklana ( + 6 łyżek do masy) fruktozy
  • 6 jajek
  • 200 g mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 kieliszek wódki
  • 600 ml mleka
  • 2 budynie o smaku śmietankowym

tort-brownies-z-masa-budyniowa-5

 

Przygotowanie:

  1. 1 1/2 kostki masła rozpuszczamy z 2 tabliczkami czekolady i szklanką fruktozy ( jeśli nie mamy fruktozy używamy 1 i 1/3 szklanki cukru). Gdy składniki dokładnie połączą się, garnek ściągamy z gazu i pozostawiamy do przestygnięcia.
  2. Gdy masa czekoladowa przestygnie, wbijamy do niej po 1 jajku dokładnie mieszając, następnie dodajemy, 2 łyżki kakao i 200 g mąki. Ciasto mieszamy. Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tarta, ciasto przekładamy do formy tortowej i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasto zostawiamy do ostygnięcia.
  3. Przygotowujemy budyń z 2 opakowań, używając do tego 600 ml mleka i 6 łyżek fruktozy. Zostawiamy go do wystygnięcia. Gdy wystygnie miksujemy go z 1/2 kostki masła na gładką masę. i wkładamy na około 20 -30 minut do zamrażarki.
  4. Ciasto przekrajamy na pół, skrapiamy wódką, oraz przekładamy masą budyniową. po złożeniu na wierzchu także ukłdamy masę budyniową. Dekorujemy.

tort-brownies-z-masa-budyniowa-6

Comments

Leave a Reply to Marta Ostrowska Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.