Wielkanoc tuż tuż! W tym roku najprawdopodobniej z niczym się nie wyrobię, a więc na stole pojawią się tylko szybkie dania i mazurki. Ale jakoś nie jest mi z tym źle, czasem trzeba się na chwilkę zatrzymać. Podrzucam Wam zatem błyskawiczne jajka faszerowane, oprócz tego ze są łatwe w przygotowaniu to są też pyszne 🙂 Smacznego:)
Składniki:
- 6 dużych jaj
- 1/2 dużego awokado
- 1 łyżeczka jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
- 2 łyżki pokrojonej pietruszki
- sól, pieprz, sok z cytryny
Przygotowanie:
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół i wyciągamy z nich żółtka.
- Żółtka rozgniatamy widelcem. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny także rozgniatamy widelcem.
- Miseczce łączymy żółtko, awokado, jogurt, majonez, szczypiorek i pietruszkę. Farsz przyprawiamy, mieszamy i faszerujemy nim białka. Faszerowane jajka schładzamy w lodówce.
Comments
U nas też w tym roku będą królować jajka z awokado 🙂
Awokado do jajeczek, cudnie. Do tej pory tylko robiłam pastę z awokado i suszonych pomidorów. Dobrze mieć jakiś nowy pomysł.