Wielkanocne jajka z awokado, pietruszką i szczypiorkiem

Wielkanoc tuż tuż! W tym roku najprawdopodobniej z niczym się nie wyrobię, a więc na stole pojawią się tylko szybkie dania i mazurki. Ale jakoś nie jest mi z tym źle, czasem trzeba się na chwilkę zatrzymać. Podrzucam Wam zatem błyskawiczne jajka faszerowane, oprócz tego ze są łatwe w przygotowaniu to są też pyszne 🙂 Smacznego:)

Składniki:

  • 6 dużych jaj
  • 1/2 dużego awokado
  • 1 łyżeczka jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • 2 łyżki pokrojonej pietruszki
  • sól, pieprz, sok z cytryny

Przygotowanie:

  1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół i wyciągamy z nich żółtka.
  2. Żółtka rozgniatamy widelcem. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny także rozgniatamy widelcem.
  3. Miseczce łączymy żółtko, awokado, jogurt, majonez, szczypiorek i pietruszkę. Farsz przyprawiamy, mieszamy i faszerujemy nim białka. Faszerowane jajka schładzamy w lodówce.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.