Sezon dog frisbee w pełni, przed nami kolejne zawody, tym razem Poznań. Pomimo tego, że raczkujemy jeśli chodzi o frisbowanie, i nie spodziewamy się po zawodach żadnych wyników, jedziemy tam z tą ogromną ekscytacją, powiem szczerze nawet małym stresem związanym z występem. Kocham klimat zawodów dog frisbee, psy, psy psy i psy, no i świetni ludzie, a pomiędzy tym niesamowite występy. Jeśli ktoś, jest z Poznania zapraszamy na Cytadelę w sobotę i niedzielę:) Będę tam z tym ciastem:)
Składniki:
- 4 jajka
- 1 szklana cukru pudru + 2 łyżki do posypania
- 300 g jogurtu naturalnego
- 50 ml oleju
- 2 1/4 szklanki mąki + 1 łyżka do obtoczenia owoców
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- owoce: kilka moreli, 2 łodygi rabarbaru
- masło + bułka tarta do formy
Przygotowanie:
- Jajka wbijamy do większej miski i miksujemy , powoli dodajemy cukier puder. Gdy jajka i cukier puder połączą się w gładką masę dodajemy jogurt naturalny i nadal miksujemy, następnie dodajemy olej.
- Na koniec do ciasta dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, szybko mieszamy do połączenia składników.
- Owoce myjemy, morele drylujemy a rabarbar kroimy. Obtaczamy je w mące.
- Gęste ciasto wykładamy do posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy. Na cieście układamy owoce.
- Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez mniej więcej 40 minut. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Comments
piękne jest, te morele wygladaja jak slonca 😉
Perfekcyjne fotki 🙂
Na pewno smakuje wyśmienicie. Dzisiaj zakupiłam brzoskwinie więc zrobie takie ale z tymi owocami 🙂
Powodzenia na zawodach, a przede wszystkim udanej zabawy!
Ciasto wyglada przepysznie, z checia pozarlabym kawalek.
Ale pysznie wygląda! I powodzenia na zawodach:))
Author
Dziękujemy:)