Tortilla z krewetkami i burakami

Na co dzień lubię szybkie obiady, nie oszukujmy się nie zawsze mamy czas by w naszej kuchni gościły skomplikowane dania. Tortilla to także świetny pomysł na obiad na wynos. Możemy ją zrobić na słono na słodko, dodać wszystko to co kochamy i gwarantuję, że zawsze będzie pyszna.

Składniki:

  • 2 placki tortilli
  • 300-400 g krewetek
  • sałata rzymska
  • 1 duży gotowany burak
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • zioła prowansalskie
  •  mieszanka przypraw – przyprawa do bruschetty z firmy Prymat ( czosnek, papryka słodka, oregano, bazylia, cebula, sól)
  • sól, oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1.  Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni.
  2.  Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej czosnek pokrojony w plasterki, następnie dodajemy przyprawę do bruschetty i krewetki. Wszystko smażymy ok 5 minut.
  3. Aby przygotować sos łączymy jogurt i śmietanę, następnie przyprawiamy : przyprawą do bruschetty, ziołami i solą.
  4. Na placku tortilli układamy sałatę, pokrojone buraki, krewetki. Wszystko polewamy sosem i zawijamy placek.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.