Bułka zapiekana z jajkiem, szpinakiem i pieczarkami

Bułki zapiekane z jajkiem i dodatkami to klasyk nad klasyki. Tym razem polecam wersję bezmięsną z dodatkiem pieczarek, szpinaku i sera robi nam się prawie pizza lub zapiekanka. Przygotowanie jest dziecinnie proste i błyskawiczne. Bardzo lubię takie dania, wyglądają i smakują spektakularnie a wymagają od nas minimum pracy. Sprawdźcie sami, dodajcie swoje ulubione dodatki.

Składniki dla 2 osób:

  • 4 małe bułki np. kajzerki
  • 4 jajka
  • garść szpinaku
  • 6 pieczarek
  • 4 łyżki tartego żółtego sera
  • 4 łyżeczki masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Z bułek odkrawamy góry i wyciągamy środki.
  2.  Na dno każdej bułki kładziemy po łyżce masła, następnie szpinak, krojone pieczarki oraz jajko.
  3. Bułki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.
  4. 5 minut przed wyciagnięciem posypujemy tartym serem i dopiekamy do momentu aż się rozpuści.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.