Bułki zapiekane z jajkiem i dodatkami to klasyk nad klasyki. Tym razem polecam wersję bezmięsną z dodatkiem pieczarek, szpinaku i sera robi nam się prawie pizza lub zapiekanka. Przygotowanie jest dziecinnie proste i błyskawiczne. Bardzo lubię takie dania, wyglądają i smakują spektakularnie a wymagają od nas minimum pracy. Sprawdźcie sami, dodajcie swoje ulubione dodatki.
Składniki dla 2 osób:
- 4 małe bułki np. kajzerki
- 4 jajka
- garść szpinaku
- 6 pieczarek
- 4 łyżki tartego żółtego sera
- 4 łyżeczki masła
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Z bułek odkrawamy góry i wyciągamy środki.
- Na dno każdej bułki kładziemy po łyżce masła, następnie szpinak, krojone pieczarki oraz jajko.
- Bułki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.
- 5 minut przed wyciagnięciem posypujemy tartym serem i dopiekamy do momentu aż się rozpuści.
Comments
Zaskoczę żonę takim przepisem na niedzielne śniadanko. Akurat zawsze w niedziele zostaje sporo suchych bułek z tygodnia.
Chyba już wiem co zjemy na niedzielne śniadanko! Wygląda to rewelacyjnie!!