Lubię drugie śniadania i muszę się przyznać , że rzadko jem pierwsze. Wiem to podstawowy grzech w odżywianiu, staram ,się jednak by drugie śniadanie , było pożywne oraz zdrowe, by jakoś zrekompensować sobie brak pierwszego . Co myślicie o kanapce z krewetkami? Można ją zapakować do pracy, na uczelnię czy na piknik, pycha:)
Składniki:
- 2 ulubione bułeczki
- ok 10-12 krewetek gotowanych
- 2 garście świeżego, młodego szpinaku
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 duży ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- masło do posmarowania kanapek
Przygotowanie:
- Krewetki przelewamy wrzątkiem i obieramy ze skorupek.
- Do oliwy z oliwek dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz, sos mieszamy.
- Młody szpinak dokładnie myjemy.
- Bułeczki smarujemy masłem, układamy na nich szpinak , obrane krewetki i kawałki pomidorków, polewamy sosem z oliwy i czosnku.