Dzisiaj kolejna propozycja na dość szybki obiad. Faszerowane kiełbaski to także dobry pomysł na kolację, nie wszyscy jednak mogą jeść kiełbasę na kolacje, dbając o wasze dobre sny proponuję ja zjeść na wczesną kolację 🙂 Z całej kompozycji warto także zwrócić uwagę na zapiekaną bułeczkę z pieczarkami posypaną stopionym cheddarem, Mniami:)
Składniki na 1 osobę:
- 2 małe lub 1 duża kiełbaska przekrojona na pół ( ja użyłam podwawelskiej)
- 200 g pieczarek
- 1 mała cebula
- 1 bułka
- 1 łyżka pokruszonego sera cheddar
- oliwa, sól, pieprz
- garść szczypiorku
Przygotowanie:
- Kiełbaski nacinamy wzdłuż, układamy w żaroodpornym naczyniu, skrapiamy oliwą i podpiekamy przez około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
- W tym czasie kroimy drobno cebulę, podsmażamy na oliwie, gdy zacznie mięknąć wkrajamy do niej pieczarki, solimy i dusimy do 10 minut. Pieczarki pieprzymy.
- Gdy kiełbaski się otworzą, faszerujemy je pieczarkami i wstawiamy na kolejnych 10 minut do piekarnika.
- Bułeczkę kajzerkę, podpiekamy kilka minut w piekarniku, przekrajamy, także faszerujemy pieczarkami,, przykrywamy posypujemy serem cheddar i zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera.
- Kiełbaski podajemy ze szczypiorkiem i zapieczoną bułką.
Comments
Bardzo oryginalny pomysł 🙂 Podoba mi się 🙂
Ależ to musi być pyszne!!!
wyglądają bardzo smakowicie 🙂