Składniki:
- 2 kolby kukurydzy
- 1/4 czerwonej papryki
- 2 łyżki drobno pokrojonego imbiru
- łyżeczka pasty z trawy cytrynowej
- 1pikantna papryczka chilli (ja użyłam w zalewie)
- 100 ml mleka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
Przygotowanie:
Gotujemy kukurydze w wodzie z dodatkiem mleka. Kukurydzę gotowałam około 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy na patelnię drobno pokrojoną paprykę i imbir, podsmażamy około 5 min. Następnie dodajemy pokrojoną pikantną papryczkę chilli bez nasion i łyżeczkę pasty z trawy cytrynowej ( lub miękką część trawy cytrynowej). Wyłączamy palnik i na rozgrzana patelnie wrzucamy jeszcze łyżkę masła, by mogło się rozpuścić.
Comments
mmm 😀 uwielbiam kukurydzę 🙂
Wygląda smakowicie, nie jestem wytrawnym kucharzem ale dziś spróbuję swoich umiejętności… Dziewczyny, ratujcie…