Plany były inne, w końcu kurczak w pieczarkach wyszedł. Smacznego:)
Składniki dla 2 osób:
- 4 pałki z kurczaka
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- tymianek
- pikantna papryka mielona
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz kolorowy
Przygotowanie:
Pałki kurczaka myjemy i układamy w naczyniu żaroodpornym lub w prodiżu, ja piekłam je w prodiżu. Przyprawiamy solą, pieprzem kolorowym, ostrą, mieloną papryką i czosnkiem, przeciśniętym przez praskę lub pokrojonym w cienkie plasterki. Możemy doprawić kurczaka także kilkoma suszonymi grzybami. Podpiekamy go około 10 minut.
Po tym czasie dodajemy pokrojoną cebulę, pieczemy kolejnych 10 minut. Następnie dodajemy pieczarki w całości lub przekrojone na połowę i pieczemy około 25 minut. Wszystko zależy od wielkości pałek, można do tego przepisu użyć także piersi z kurczaka lub skrzydełek.
Kurczaka podajemy z ziemniaczkami, lub kaszką kuskus.
Comments
Piękne zdjęcia:) Mniam!