Bardzo lubię tą prostą przystawkę. Przyznam się szczerze ze zdarza mi się ją jeść na śniadanie , kolację a nawet obiad, mimo że w oryginale powinna przyjąć funkcję przestawki może być lekkim posiłkiem głównym. Wszystko zależy co i w jakim zestawieniu umieścimy pomiędzy dwoma plackami tortilli. Ja preferuję w tym przypadku minimalizm w dodatkach, jeśli jednak ktoś a ochotę można zaszaleć:)
Składniki:
- 4 placki tortilli
- 2 kulki sera mozzarella
- ok 300 g pieczarek
- świeże oregano lub/i bazylia
- sól, pieprz, oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w plastry i dusimy na oliwie. Doprawiamy je do smaku solą i pieprzem.
- Rozgrzewamy na patelni oliwę układamy na niej 1 placek tortilli, na nim połowę pieczarek, oraz 1 kulkę mozzarelli, doprawiamy świeżym oregano i przykrywamy drugim plackiem tortilli.
- Gdy tortilla przyrumieni się z jednej strony, obracamy ją na drugą i także przyrumieniamy.
- Podajemy udekorowane świeżymi ziołami.
Comments
Uwielbiam… Coś pysznego 🙂
Pyszne i proste danie a raczej idealna przekąska,ostatnio robiłam takie z przepisów kuchni Lidla mniam….
Dawno nie robiłam! Najbardziej lubię ze szpinakiem 🙂
Ale to pyszne!