Skladniki dla 4 osób:
- 300 g roszponki
- 3 pomidory
- 1 ogórek
- 2 serki mozarella
- 1/2 owocu granata
- 300 ml jogurtu greckiego
- sól, pieprz
Przygotowanie:
To bardzo lekka sałatka, świetna na drugie śniadanie, lub kolację dla tych którzy dbają o linię. Granat dodaje jej egzotycznego smaku, urozmaica jej zieleń.
Roszponkę myjemy bardzo dokładnie, podobnie resztę warzyw.Wrzucamy roszponkę do miski, dodajemy pokrojone pomidorki i ogórki. Przygotowujemy sos, aby był dietetyczny używam tylko jogurtu greckiego naturalnego , który solę i pieprzę. Polewamy sosem warzywa, na sos wrzucamy pokrojony w kosteczkę ser mozzarella na sam koniec dodajemy granat. Granat należy przekroić i wyciągnąć łyżeczką miąższ.
Sałatka jest nie tylko smaczna ale i piękna.