Wstyd się przyznać ale do tej pory kupowaliśmy salsę i już od jakiegoś czasu obiecałam sobie to zmienić. Salsa pomidorowa to to bardzo fajny pomysł na przyjęcia, zrobiłam ją na grilla na 30 urodziny mojego męża, komponuje się z grillowanymi mięsami i warzywami. . Pasuje także do sałatek, makaronów a nawet pizzy.
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- 1 średnia czerwona papryka
- 1 mała cebula
- 1 pikantna papryczka chilli
- pikantna papryka w proszku
- pieprz kolorowy, sól
Przygotowanie:
- Pomidory z puszki odsączamy z zalewy, np na durszlaku następnie bardzo drobno kroimy lub rozdrabniamy za pomocą blendera.
- Cebulę obieramy i kroimy drobniutko, z papryki czerwonej oraz pikantnej wykrawamy gniazda nasienne i także bardzo drobno kroimy. Pokrojone warzywa dodajemy do pomidorów.
- Sos przyprawiamy pikantna papryka w proszku, sola oraz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Comments
Salsa była wyśmienita, a zdjęcia zrobiłaś niesamowite :*
Nie ma to jak własna robota, nie tuczy tak jak kupne przysmaczki i oczywiście smakuje o niebo lepiej. Muszę spróbować tego cuda na zakończenie wakacji 🙂
Jako fotograf, muszę przyznać że zdjęcia warte oglądania! Brawo!