Lato rządzi się swoimi kulinarnymi zasadami. Ma być lekko, kolorowo i szybko. Latem nie mamy czasu i siły by stać w upale w kuchni. Dlatego powstają takie dania. Czasem wydaje mi się, że zostałam stworzona by jeść takie letnie proste potrawy. Dzisiejszy wybór był strzałem w 10. Polecam wszystkim spragnionym warzyw. Mniam!
Składniki:
- 1 średniej wielkości cukinia
- 1 pomidor
- kilka pieczarek ( ok. 250 g)
- 2 kulki sera mozzarella
- tymianek, bazylia, sól
Przygotowanie:
- Warzywa myjemy. Pomidora kroimy w grube plastry, podobnie cukinię. Z pieczarek odkrawamy nóżki.
- Warzywa grillujemy kilka minut na grillu elektrycznym, następnie przekładamy do foremki przeznaczonej do zapiekania.
- Warzywa solimy i zapiekamy około 8 minut, po tym czasie układamy na nich mozzarellę i tymianek. Zapiekamy do roztopienia się sera.
- Warzywa podajemy z mozzarellą, są świetnym autonomicznym daniem , lub cudnym dodatkiem do mięs. Polecam je także wszystkim tym którzy dbają o linię.
- Do warzyw można dodać także bakłażana, lub młodą marchew, a także urozmaicić całość o ulubiony ser.
Comments
Rzeczywiście, bardzo prosto i bardzo pysznie. Mniam!:”-)
pyszne nawet dla takiego mięsorzecy jak ja 😀