Składniki:
- 5 śliwek
- 1 banan
- 1 jabłko
- sok z ćwiartki cytryny
Kruszonka
- 200 g mąki
- 115 g cukru
- 100 g masła
Przygotowanie:
Danie jest błyskawiczne w przygotowaniu. Świetnie nadaję się gdy zaskoczą nas niezapowiedziani goście. Gdy spróbują crumble już nigdy nie będą zapowiadać swoich wizyt 🙂
A wracając do meritum, myjemy owoce do crumble i kroimy dość drobno, wrzucamy je do żaroodpornych miseczek i kropimy sokiem z cytryny. Jeśli lubimy słodkie słodkości można posypać owoce cukrem pudrem.
Przygotowanie kruszonki również jest bardzo proste, łączymy wszystkie składniki i ucieramy. Posypujemy kruszonką owoce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 15 – 20 minut.
Comments
Pomysł faktycznie dobry i szybki. Moim jedynym problemem jest brak żaroodpornych miseczek, ale chyba muszę je właśnie nabyć 😉