grilowany camembert na szpinaku

Skladniki:

  • 1 ser camembert
  • 2 plastry szynki parmeńskiej
  • 3 garście świeżego młodego szpinaku

 

Przygotowanie:

Bardzo lubię takie proste i uniwersalne dania. Można je przygotować w każdych warunkach i na każdą okazję. Kolacja dla przyjaciółek, lub samotne letnio-jesienne śniadanie.

Myjemy dokładnie szpinak, ważne jest żeby był młody niełykowaty. Na elektrycznym grilu, grilujemy ser około 10 min, wszystko zależy jednak od mocy grila. Ser ma się w środku rozpuścić , jednak nie rozpaść na talerzu.

Układamy ser na szpinaku, na serze kładziemy 2 plastry szynki parmeńskiej, można ją także ugrilować, jeśli ktoś woli.

Polecam wszystkim zapracowanym!!!

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.