Skladniki:
- 1 ser camembert
- 2 plastry szynki parmeńskiej
- 3 garście świeżego młodego szpinaku
Przygotowanie:
Bardzo lubię takie proste i uniwersalne dania. Można je przygotować w każdych warunkach i na każdą okazję. Kolacja dla przyjaciółek, lub samotne letnio-jesienne śniadanie.
Myjemy dokładnie szpinak, ważne jest żeby był młody niełykowaty. Na elektrycznym grilu, grilujemy ser około 10 min, wszystko zależy jednak od mocy grila. Ser ma się w środku rozpuścić , jednak nie rozpaść na talerzu.
Układamy ser na szpinaku, na serze kładziemy 2 plastry szynki parmeńskiej, można ją także ugrilować, jeśli ktoś woli.
Polecam wszystkim zapracowanym!!!
Comments
Uwielbiam camembert praktycznie pod każdą postacią, a grillowany zwłaszcza 🙂 Z reguły robiłem go z żurawiną, ale muszę spróbować tej kompozycji.