grzanki z tuńczykiem

Proponuję taką pyszną kolację, smacznego:)

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 kromki ciemnego pieczywa, np. pełnoziarnistego
  • 1 szalotka
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki sera żółtego
  • płaska łyżeczka pikantnej papryki

Przygotowanie:

Odcedzić tuńczyka, dodać pokrojoną drobno szalotkę oraz majonez i dobrze wymieszać. Przyprawić pieprzem.

Chleb opiec na grillu po obu stronach. Posmarować pieczywo pastą z tuńczyka, posypać ulubionym żółtym serem i pikantną papryczką. Grillować aż ser się roztopi. Jeść na ciepło:)

Osobiście grzanki mnie zachwyciły!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.