kiełki rzodkiewki z serkiem śmietankowym i gorgonzolą

Czas na drugie śniadanie:)

Składniki:

  • 200 g serka śmietankowego do smarowania
  • 50 g sera gorgonzola
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz kolorowy
  • 2 kromki chleba

Przygotowanie:

W tej potrawie ważne jest by wybrać dobrej jakości produkty.

Do serka śmietankowego dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego, sól i pieprz, mieszamy dokładnie.  Myjemy kiełki, odcedzamy, nie mogą być mokre i wrzucamy je do serka. Kiełki mieszamy z serkiem, delikatnie, żeby się nie połamały.

Kroimy gorgonzolę i układamy na wierzchu serka. Ta pasta świetnie nadaje się na drugie śniadanie lub jako przekąska w trakcie przyjęcia. Polecam ją wszystkim serolubom:)


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.