To kolejne prościutkie śniadanie, może nie za bardzo nadaje się na wynos z powodu czosnku, ale zapewniam smakuje wybornie. Są takie proste smaki, które są wyjątkowe, do tych smaków należy ta pasta, zjadłam sama, całą na jednym posiedzeniu, nie martwiąc się za bardzo zapachem czosnku 🙂
Składniki:
- 100 sera żółtego Gouda
- ok. 50 g sera cheddar
- 2 łyżki dobrego majonezu
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, szczypiorek lub pietruszka do ozdoby
Przygotowanie:
Goudę i Cheddar ścieramy na grubych okach tarki i mieszamy. Do sera dodajemy 2 łyżki majonezu, można jedną łyżkę zamienić na jogurt grecki by danie było mniej kaloryczne. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy wszystkie składniki Kosztujemy, jeśli majonez nie był dostatecznie słony, solimy do smaku.
Pastę podajemy na grzankach lub świeżych bułeczkach. Smacznego:)
Comments
Przepiękne zdjęcia! Lubię prostotę i jasne ujęcia. I te tosty wspaniale opieczone, na nich mogłabym jeść sam czosnek;)
Piękne zdjęcia ; ) Kocham takie kolory !