Śniadanie to podstawa zdrowia, pozytywnej energii. Daje nam siłę fizyczną a zjedzone w miłym towarzystwie i pięknym klimacie daje siłę i równowagę także tą psychiczną. Warto dbać o małe przyjemności, szczególnie gdy za oknem listopadowa aura. Piękne momenty zostają w sercu i ogrzewają nasz umysł.
Składniki:
- 4 garście mieszanki sałat
- 1/2 awokado
- 1/2 pomidora
- 2 jajka
- 60 ml mleka
- 2 łyżki maki pszennej
- 1 łyżka czarnuszki
- kilka migdałów
- sól, cytryna, oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Przygotowanie zaczynamy od zrobienia omleta. Jajka w skorupkach myjemy. Wbijamy je do miski i roztrzepujemy ze szczyptą soli, dodajemy mleko nadal mieszając. Przesianą mąkę dodajemy do mokrych składników, mieszamy trzepaczką tak by wtłoczyć do ciasta jak najwięcej powietrza. Wlewamy omletowe ciasto na rozgrzana oliwę na patelni. Smażymy z dwóch stron.
- Na sałacie układamy omleta, awokado i pomidory wszystko posypujemy migdałami i czarnuszką, sałatkę możemy także posypać szczyptą soli.