Ależ ja wiem , że serek biały z rzodkiewką, szczypiorkiem i roszponką to jedna z bardziej oczywistych kompozycji śniadaniowych , ale uwielbiam, więc nie umiałam się powstrzymać. Sekret tkwi tutaj w dobrej jakości serze, to chyba jest najważniejsze. No i najlepiej smakuje na trawie na świeżym powietrzu. Na balkonie, z dobrym chlebkiem też jest całkiem smaczny no i zdrowy oczywiście ten serek też jest. Muszę się tutaj przyznać do strasznej rzeczy , a mianowicie uzależnienia od sera żółtego, przekonana jednak wyższością sera białego nad żółtym , postanawiam zmienić swoje nawyki. W końcu wiosna to najlepszy na to czas. Postaram się także aby na blogu pojawiło się więcej białego sera, smacznego:)
Składniki:
- 250 g białego sera ( tłustego lub półtłustego)
- 3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany
- 2 garście szczypiorku
- 5 rzodkiewek
- kilka roszponek
- sól
Przygotowanie:
- Ser biały rozgniatamy widelcem z 3 łyżkami jogurtu greckiego i solimy.
- Dodajemy pokrojony drobno szczypiorek i startą na grubych okach rzodkiewką, mieszamy i ozdabiamy roszponką. Podajemy ze świerzym chlebem.
Comments
To jest smak wiosny i lata, czekam tegorocznych rzodkiewek i będę sobie serwować taki twarożek ze szczególną intensywnością, piękne zdjęcia i letni klimat 🙂