Czerwcowe upały trwają w najlepsze. Ciężko się zmusić do stania przy gorącej kuchence czy piekarniku. Teraz sprawdzają się na prawdę błyskawiczne i lekkie potrawy. To spaghetti zajmuje tyle czasu ile ugotowanie makaronu, a smakuje idealnie w ten upalny cudowny dzień:)
Składniki:
- 200 g makaronu spaghetti
- 1 1/2 opakowania szynki szwarcwaldzkiej
- ok 250 g pomidorów koktajlowych
- 3 garście rukoli
- malutka pikantna papryka
- pieprz kolorowy, sól
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Gotujemy makaron al dente.
- Szynkę szwarcwaldzką kroimy w paski i podsmażamy 3-4 minuty na suche patelni.
- Na tej samej patelni, nawet jej nie myjemy, jedynie ściągamy szynkę i dodajemy oliwy podsmażamy przez 2 minutki pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe. Do pomidorów po 2 minutach dodajemy ugotowany makaron, smażymy 2 minuty, następnie ściągamy z kuchenki. Dodajemy szynkę szwarcwaldzką, rukolę oraz przyprawy.
Comments
Wykonałem ten przepis , nie dodałem mięsa zastąpiłem soją odpowiednia przyprawioną. Niebo w gębie. Pyszota. Pozdrawiam.
Tego to jeszcze nie jadłem, ale ukrywam, że przepis został już zanotowany do kajetu i będzie analizowany przy patelni 🙂 Wielkie dzięki i pozdrawiam.