Owsianka truskawkowa z granatem

Kilkuskładnikowa, prosta owsianka to wygodna opcja na śniadanie. A gdy pomiędzy tymi składnikami są truskawki, granat i migdały to śniadanie jest pyszne. Jeśli wolimy możemy użyć do niej mleka roślinnego (polecam migdałowe). Dzięki porankom z taką owsianką jesień da się lubić!

Owsianka truskawkowa z granatem

Składniki:

  • 0,5 litra mleka 3,2 %
  • 20 łyżek płatków owsianych błyskawicznych
  • 1 szklanka mrożonych truskawek
  • 2-3 łyżki miodu
  • większa garść migdałów (lub tyle ile lubimy)
Owsianka truskawkowa z granatem

Przygotowanie:

  1. Mleko wlewamy do garnka, dodajemy mrożone truskawki i płatki owsiane i gotujemy około 5-10 minut, do momentu aż płatki się ugotują a truskawki zaczną rozpadać.
  2. Ugotowaną owsiankę przekładamy do miseczek. Owsianki dekorujemy granatem i pokrojonymi migdałami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.