Kilkuskładnikowa, prosta owsianka to wygodna opcja na śniadanie. A gdy pomiędzy tymi składnikami są truskawki, granat i migdały to śniadanie jest pyszne. Jeśli wolimy możemy użyć do niej mleka roślinnego (polecam migdałowe). Dzięki porankom z taką owsianką jesień da się lubić!

Składniki:
- 0,5 litra mleka 3,2 %
- 20 łyżek płatków owsianych błyskawicznych
- 1 szklanka mrożonych truskawek
- 2-3 łyżki miodu
- większa garść migdałów (lub tyle ile lubimy)

Przygotowanie:
- Mleko wlewamy do garnka, dodajemy mrożone truskawki i płatki owsiane i gotujemy około 5-10 minut, do momentu aż płatki się ugotują a truskawki zaczną rozpadać.
- Ugotowaną owsiankę przekładamy do miseczek. Owsianki dekorujemy granatem i pokrojonymi migdałami.
