Za oknem piękne jesienne słonce, jeszcze ogrzewa myśli i ciało, dodaje pozytywnej energii – całe szczęście! Staram się ja kumulować, przechować w myślach na gorsze czasy. To jeszcze czas na lekkie potrawy. Tak to piękny jesienny czas!!!!
Składniki:
- 4 średniej wielkości pomidory
- 6-7 pieczarek
- 1 kulka sera mozzarella
- 3-4 łyżki pokrojonego sera z niebieską pleśnią
- 1-2 garści rukoli
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy
- sól
Przygotowanie:
- Pomidory myjemy, odkrawamy ok 1 cm przy szypułce i wydrążamy miąższ.
- Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie słupki, podsmażamy na maśle doprawiamy solą. Mozzarelle i ser z niebieską pleśnią kroimy także w drobną kostkę.
- Łączymy pieczarki i sery i faszerujemy nimi pomidory, skrapiamy je oliwą i zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
- Faszerowane pomidory podajemy ze świeżą rukolą.
Comments
Ślicznie się zapiekły:)ale smaczne kąski…